Seaside Prison vie osallistujat rinnakkaistodellisuuteen, jossa Suomi on miehitettynä. Ahvenanmaan tilanne on samankaltainen kuin tosimaailman Gazassa. Miehittäjät rajoittavat ihmisten ja tavaroiden kulkua sekä ulos että sisään. Aika ajoin he pommittavat Ahvenanmaata. Osallistujat ottavat Maarianhaminassa elävien tavallisten perheiden roolit. Pommitukset ja kuolemanpelko varjostavat näiden arkea ja ihmissuhteita.
Tarkoituksena on käsitellä aihetta kunnioituksella. Osallistujat eivät esitä palestiinalaisia, vaan heitä kannustetaan miettimään, millaiseksi oma elämä voisi toisenlaisissa puitteissa muodostua. Ennen larppia on työpaja, jossa rakennetaan roolihahmot ja perehdytetään osallistujat larpin työvälineisiin. Larpin jälkeen on vuorossa kontekstualisaatio, jossa valotetaan fiktiivisen maailman ja sen tapahtumien yhteyksiä Gazaan, ja osallistujilla on mahdollisuus keskustella Gazasta, Jabalian pakolaisleiriltä kotoisin olevan Majed Abusalaman kanssa. Majed on tällä hetkellä väitöskirjatutkijana Tampereen yliopiston Palestiina-tutkimusryhmässä ja mukana Gazan We Are Not Numbers -projektin koordinaatioryhmässä. Seaside Prison kestää kokonaisuudessaan 4–5 tuntia, hieman osallistujista riippuen. Seaside Prison tapahtuu teatteriympäristössä, ja siinä käytetään valo-, ääni-, ja videotekniikkaa.
Seaside Prisonissa kaksi perhettä elää naapuruksina Maarianhaminassa. Vanha sukupolvi – perheenpäät – muistaa yhä paremmat ajat, jolloin oli mahdollista liikkua vapaasti ja käydä vaikka Tukholmassa. Osa nuoremmista keskittyy opintoihin ja haaveilee ulkomaisista yliopistoista sekä viisumista ja poistumisluvasta, joita ilman ne eivät ole mahdollisuus. Toiset taas käyttävät päivänsä kalastaen hankkiakseen perheelleen elantoa, kun päivittäistarvikkeista on pulaa. Osa hahmoista myös vaarantaa henkensä osoittamalla mieltään miehitystä vastaan.
Seaside Prison on palestiinalais-suomalais-norjalaisen yhteistyöprojekti. Larpin ovat suunnitelleet Kaisa Kangas, Martin Nielsen ja Mohamad Rabah. Kaisan ja Mohamadin aiempi larppi, Halat hisar (Piiritystila) on saanut paljon kiittäviä arvosteluja. Siinä osallistujat viettivät 24 tuntia fiktiivisen yliopistokampuksen opiskelijoina ja opettajina miehitetyssä Helsingissä.